Kulturpedagogik

I kulturpedagogiken står vi på tre ben som tillsammans motverkar normer och stärker barn och unga – Kraft, Mod och Samarbete.

Vi skapar program utfirån era behov och förutsättningar, såsom skapande skola, lovaktivitet eller möjlighet att prova-på cirkus.

”Fantastiskt inspirerande och engagerande för alla åldrar! Rekommenderar varmt deras workshops!”

– Anne Gravallius, deltagare med sina barn

SKAPANDE SKOLA

SOMMARLOVSAKTIVITET

CIRKUS PROVA-PÅ

 

 

Kraft

Vårt mål och erfarenhet är att genom intensiv och närvarande uppträdande blir barn och unga indragna in i en magisk värld var tid och rum försvinner, dem blir uppfyllda med positiva vibrationer som väcker kontakten med deras egen kraft och potential. Uppträdandet har ett flytande övergång till workshoppen var åskådarna blir själva en del av föreställningen!

Mod

I workshopsdelen får deltagarna möjlighet att utforska deras mod i en uppmuntrande miljö genom att testa övningar inom akrobatik, parakrobatik, rörelse och dans, samarbete och jonglering. Nästan uteslutande finns det minst enstaka moment som väcker nyfikenhet fullt ut hos varje deltagande individ.

Samarbete

Att få en stark visuell och emotionell upplevelse tillsammans och efterföljande prova på själv ger ett stärkt fundament till att förankra upplevelsen i kroppen och uppleva ”JAG KAN”. Båda tillsammans med dom man spenderar mycket tid med och dom som man normalt inte samarbetar med. Tillsammans kan man ta övningarna med sig till andra rum och hem.

FÖRUTSÄTTNINGAR

Vi är flexibla med utövningsplats, föreställningen och workshopen kan göras både inomhus och utomhus. Tidigare har vi verkat i alltifrån gymnastiksalar och teaterscener till gator och torg.

 

WORKSHOPSDELEN

 

Workshopen är från 7 år och upp och här utforskas akrobatik, rytmik, dans och cirkus.

Tillräcklig fri golvyta och högt i tak är förutsättningar för lyckat workshop. Vid riggningsmöjligheter alt. vid överenskommelse medbringat luftrigg kan vi även ta workshopen upp i luften och testa luftakrobatiktyg, trapets och ring!

 

FÖRESTÄLLNINGEN

 

Fri spelyta, min 3,5 m i höjd samt befintlig ljud alt. medbringat ljudsystem. Mörkläggning är inte ett krav.

Inomhus och utomhus

Utomhusaktiviteter styrs alltid av väder. Vid sämre väder kommer utbudet att minska. Vid ruskigt dåligt väder ställs det in om inte inomhusalternativ finns att tillgå.

Tack att du har läst ända hit!